desert

Briose cu mar si scortisoara

Nimic nu spune mai bine “toamna” ca mirosul de mar cu scortisoara. Va recomand aceasta reteta usoara de briose pentru a incalzi o zi ploioasa si rece de toamna, fix cand sunt merele in sezon. Mirosul de scortisoara o sa va invaluie casa si functioneaza mai bine ca o lumanare parfumata. Sunt extrem de usor de facut iar rezultatul este delicios. Perfecte pentru un mic dejun de toamna!

De ce ai nevoie?

o tava de briose

forme de hartie pt briose

250 gr faina

o lingurita praf de copt

un praf de sare

2 lingurite scortisoara

2-3 mere

100 gr unt

150 gr zahar

2 oua mari

extract/esenta de vanilie

120 ml de lapte

Cum procedezi?

Preincalzeste cuptorul si pregateste tava, ungand-o cu unt sau ulei; aseaza apoi formele de hartie

Adauga ingredientele uscate intr-un bol. Faina, sarea, praful de copt si scortisoara.

Taie merele cuburi si pune-le intr-un bol impreuna cu 2 linguri de faina si putina scortisoara. Acopera merele cu amestecul de faina si scortisoara.

Cu ajutorul unui mixer amesteca untul cu zaharul pana cand atinge o consistenta cremoasa. Adauga pe rand ouale, cu grija incat acestea sa fie bine incorporate. Adauga esenta de vanilie.

IMG_9652

Adauga la aceste ingrediente amestecul de faina, alternand cu laptele, amestecand. Adauga si merele taiate cubulete.

Pune amestecul in tava pregatita anterior, adaugand cate o bucata de nuca in fiecare briosa.

Coace in cuptorul preincalzit la apx 200 de grade, pe treapta 3 aproximativ 25 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul briosei iese curata.

Scoate din cuptor si inainte sa se raceasca presara zahar cu scortisoara peste briose!

Toamna intr-o imbucatura!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.