Nimic nu spune mai bine “toamna” ca mirosul de mar cu scortisoara. Va recomand aceasta reteta usoara de briose pentru a incalzi o zi ploioasa si rece de toamna, fix cand sunt merele in sezon. Mirosul de scortisoara o sa va invaluie casa si functioneaza mai bine ca o lumanare parfumata. Sunt extrem de usor de facut iar rezultatul este delicios. Perfecte pentru un mic dejun de toamna!
De ce ai nevoie?
o tava de briose
forme de hartie pt briose
250 gr faina
o lingurita praf de copt
un praf de sare
2 lingurite scortisoara
2-3 mere
100 gr unt
150 gr zahar
2 oua mari
extract/esenta de vanilie
120 ml de lapte
Cum procedezi?
Preincalzeste cuptorul si pregateste tava, ungand-o cu unt sau ulei; aseaza apoi formele de hartie
Adauga ingredientele uscate intr-un bol. Faina, sarea, praful de copt si scortisoara.
Taie merele cuburi si pune-le intr-un bol impreuna cu 2 linguri de faina si putina scortisoara. Acopera merele cu amestecul de faina si scortisoara.
Cu ajutorul unui mixer amesteca untul cu zaharul pana cand atinge o consistenta cremoasa. Adauga pe rand ouale, cu grija incat acestea sa fie bine incorporate. Adauga esenta de vanilie.
Adauga la aceste ingrediente amestecul de faina, alternand cu laptele, amestecand. Adauga si merele taiate cubulete.
Pune amestecul in tava pregatita anterior, adaugand cate o bucata de nuca in fiecare briosa.
Coace in cuptorul preincalzit la apx 200 de grade, pe treapta 3 aproximativ 25 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul briosei iese curata.
Scoate din cuptor si inainte sa se raceasca presara zahar cu scortisoara peste briose!
Toamna intr-o imbucatura!
Daca ati sti cat de bune sunt …. nu ati mai sta pe ganduri ,