Vegetarian Cina

Cartofi dulci copti umpluti cu quinoa mexicana

Incerc cat mai des, din considerente legate de mediu, dar si pentru sanatatea mea, sa mananc fara carne. Nu sunt adepta extremismului insa cred ca fiecare dintre noi ar beneficia de o zi fara carne macar, pe saptamana. Ne mai odihnim stomacul, colesterolul si mai daruim niste nutrienti corpului nostru.

Mancarea vegana sau vegetariana nu trebuie sa fie ceva plictisitor si ceva la care ne gandim cu groaza. S-au dus vremurile in care toata lumea credea ca o astfel de dieta fara carne inseamna sa mananci toata ziua salata si morcovi cruzi. Exista mii si mii de metode de a inlocui carnea cu alimente mai bogate din punct de vedere nutritiv astfel incat sa nu ii simtim lipsa.

Asa ca astazi, va propun o reteta satioasa, de inspiratie mexicana, perfecta pentru o zi fara carne. E un preparat atat de gustos si bogat incat chiar si cei mai carnivori dintre noi s-ar satura. Este vorba de cartofi dulci umpluti cu quinoa si avocado.

E o combinatie destul de dulce care are nevoie de acreala din sosul de avocado pentru a se intregi, asa ca nu sariti peste aspectul asta.

Asadar, de ce avem nevoie?

  • o cana quinoa
  • 2 cani apa
  • 4 cartofi dulci
  • o ceapa galbena
  • un ardei
  • un ardei iute
  • o conserva porumb dulce
  • o conserva fasole rosie
  • 2 avocado bine copti
  • lamaie
  • ulei de masline

Cum procedam?

  1. Incepem prin a spala cartofii si a face cateva gaurele cu furculita. Ii invelim bine in ulei de masline si ii punem in cuptorul preincalzit la 200 de grade, cam 40 de minute, pana cand sunt moi si furculita intra in ei fara probleme.
  2. Intre timp punem o cana de quinoa si 2 cani de apa la fiert, impreuna cu niste sare.
  3. Cand cartofii sunt destui de moi se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca putin dupa care se taie in jumatati.
  4. Taiem ceapa julienne, ardei cubulete mici.
  5. Intr-o tigaie cu ulei de masline incins calim intai ceapa, apoi ardeii.
  6. Adaugam conserva de porumb.
  7. Conserva de fasole rosie o rasturnam intr-o strecuratoare si spalam fasolea cu cateva jeturi de apa, dupa care o adaugam si pe aceasta la amestec.
  8. Adaugam quinoa gatita.
  9. Condimentam bine cu sare, piper, paprika afumata, chimen si cimbru proaspat. Eu am folosit si un condiment pentru chili con carne.
  10. Amestecam totul bine si oprim focul.
  11. Avocadoul bine copt se piseaza cu o furculita, se adauga o lingurita de ulei de masline si sucul de la jumatate de lamaie si se amesteca bine pana cand devine o pasta.
  12. Cu ajutorul unei furculite, interiorul cartofilor dulci se apasa putin si se adauga amestecul de quinoa.
  13. Se pune deasupra o lingura de crema de avocado si se serveste!

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.