Garnituri

Cartofi evantai – hasselback potatoes

Dacă v-ați plictisit de clasicii cartofi copti, piure sau prajiti vă propun o rețetă la fel de ușoară și puțin mai spectaculoasă – cartofii evantai. Sunt cartofi tăiați pe 3 sferturi pentru a face straturi crocante și un interior pufos, numai buni pentru o garnitură la mâncărurile cu carne.

De ce avem nevoie?

pentru 2 porții:

  • 6 cartofi medii
  • ulei de masline
  • rozmarin
  • usturoi
  • sare, piper

Cum se procedează?

  1. Cartofii nu se curăță de coaja, ci se spală.
  2. Se taie felii subițerele până cam la 3 sferturi din cartof. Nu trebuie tăiat până jos de tot pentru a nu se desprinde.
  3. Într-o tava de copt se pune ulei de măsline, rozmarin și usturoi necurățat.
  4. Cartofii se plimbă prin tavă pentru a fi acoperiți complet de ulei, se săreaza și se dau la cuptorul preîncălzit la 230 grade Celsius pentru aproximativ 50-60 de minute.
  5. La jumătatea timpului observăm că încep să se desprindă puțin feliile de cartofi, să se îndepărteze. Îi ungem cu o pensulă cu amestecul de ulei aromat, având grijă să pătrundă între felii. Dacă nu aveți pensulă puteți cu ajutorul unei lingurițe să turnați uleiul din tava pe ei.
  6. Se scoate usturoiul pentru a nu se arde.
  7. Se pun din nou în cuptor pentru restul de gătit, apx. 25-30 de minute până când cartofii sunt crocanți.

Asta e tot! E o garnitură delicioasă și ușor de făcut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.