desert

Cele mai bune fursecuri cu ciocolată

Cookies cu ciocolată, fursecuri cu ciocolată, chocolate chip cookies, biscuiți cu ciocolată, oricum ați vrea să le spuneți, după multe căutări, am descoperit cea mai bună rețetă. M-am chinuit mult timp să descopăr o rețetă de cookies cu ciocolată care să fie cum îmi doream dar de când am găsit-o pe aceasta nici nu am mai făcut altele. E absolut perfectă. Ies cei mai grăsuni, aromați și plini de ciocolată biscuiți.

Secretul rețetei de fursecuri constă în untul caramelizat. Se face cu unt topit și caramelizat, brown butter, unt brun, care e unt topit pe foc până când capătă o culoare aurie-maronie și un miros dulceag și ii se schimbă complet aroma, e delicios.

Eu folosesc doar ciocolată neagră, sunt destui de dulci iar deasupra adaug și puțini fulgi de sare, fleur de sale sau Maldon, combinația dulce-sărat scoate în evidența aroma ciocolatei și echilibrează aromele.

Din cantitatea aceasta de ingrediente ies aproximativ 20 de fursecuri.

INGREDIENTE:

  • 225g unt 82%
  • 250 g făină albă
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 40 g zahăr alb
  • 60 g zahăr brun (dacă nu aveți, adăugați zahar alb)
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • 220 g ciocolată neagră chips sau tăiată
  • fulgi de sare
  • opțional: extract de vanilie

MOD PREPARARE:

  1. Pe foc mediu, într-o cratiță medie, se topește unul amestecând des până când se face o spumă și untul capătă o culoare maronie. Cam 5-6 min. Pune-ți untul într-un bol mare și lăsați să se răcească puțin, aproximativ 10 min.
  2. Într-un bol mediu amestecați făina, sarea și bicarbonatul.
  3. Adăugați zahărul alb și brun în bolul cu untul. Folosiți mixerul de mână și bateți la viteză medie până când zahărul este incorporat. Adăugați ouăle pe rând și extractul de vanilie și mixați cam 1 min până când amestecul se ingroașă.
  4. Adăugați și ingredientele uscate și amestecați cu o lingură de lemn până când totul este incorporat. Adaugați și bucățile de ciocolată neagră și amestecați.
  5. Lăsați aluatul să se odihnească apx. 30 de min. La început aluatul va fi destul de subțire dar după ce se hidratează făină se va îngroșa. Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius.
  6. Pregătiți o tavă cu hârtie de copt. Formați cu mână sau cu ajutorul unei linguri de înghețată bile din aluatul. Nu le aplatizați. Așezați-le la distanța unele de celelalte pentru că se vor întinde. Eu de obicei coc aluatul în două ture.
  7. Puneți peste aluat niște fulgi de sare. Coaceți fursecurile timp de 9-10 min.

Asta e tot! Sunt absolut delicioase, mai ales dimineața la cafea. Rezistă mai multe zile și rămân moi, dar la noi mai mult de 2 zile niciodată pentru că dispar rapid. Sunt chiar cele mai bune fursecuri pe care le-am încercat și sper să vă placă și vouă! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.