In ultima vreme am tot facut retete asiatice pentru cina. Nu am incercat nimic wow sau deosebit ci aveam nevoie de retete rapide, cu ce aveam prin frigider deoarece sunt cam ocupata cu facultatea. Retele de taietei se potrivesc perfect cu nevoile mele, asa ca va propun o reteta rapida de taietei chow mein cu porc marinat si legume. Nu va zic cat de delicios e, doar va invit sa incercati sa vedeti voi, cu papilele voastre gustative. Va zic doar ca merita clar.
De ce avem nevoie?
Pentru o portie de 2 persoane si niste leftovers pentru a doua zi la munca ai nevoie de:
- 350 gr cotlet de porc, sau o carne de porc fara grasime
- un ardei iute
- 3 catei de usturoi
- o lingura miere
- o bucata ghimbir
- sos de soia
- sos de wok/sos asiatic dulce/sweet chili
- 2 ardei kapia/bianca
- un morcov
- o ceapa verde
- jumatate de broccoli
- ciuperci asiatice
- taietei chow-mein sau orice taietei cu ou
Frumusetea acestei retete e ca poti sa adaugi orice ai prin frigider. Eu asta aveam, asa ca asa voi scrie reteta, insa este foarte versatila si puteti inlocui ingredientele foarte usor. 🙂
Cum procedam?
Incepem prin a taia porcul in bucatele pe lungime. Intr-un bol adaugam sos de soia, sosul de wok, o lingura de miere, ghimbirul zdrobit, un praf de sare, usturoiul taiat si ardeiul iute si invelim porcul cu marinada. Il lasam la marinat apx. 15-20 de minute.
Taiem legumele julienne, adica betisoare mai lungi.
Intr-o tigaie adaugam cateva felii de ceapa pe care le calim in ulei de masline, dupa care adaugam porcul impreuna cu marinada. Il lasam la prajit si nu amestecam foarte des ca sa se caramelizeze frumos. Cand este gatit pe o parte il invartim pe cealalta iar apoi adaugam morcovii, ardeii si ceapa verde. Condimentam cu putin sare. Eu am adaugat si chimen si 5 spice.
Separat, punem la fiert apa cu sare. Cand apa clocoteste, adaugam broccoliul si il blansam putin pana capata o culoare verde puternica. Il scoatem dupa aproximativ 2 minute. Adaugam taieteii in aceeasi apa si ii lasam la fiert tot cam 2-3 minute, sau pana cand gustam unul si vedem ca au textura potrivita.
Adaugam broccoli-ul si ciupercile la amestecul de legume cu porc. Mai adaugam putin sos de soia sau sos dulce-acrisor si lasam sa fiarba putin. Gustam si adaugam sare dupa gust.
Cand taieteii sunt gata ii adaugam in tigaie si amestecam cu legumele si carnea.
Servim cu putin susan presarat deasupra si asta e tot!
Pofta buna!