Reteta aceasta de creveti este inspirata din tapasurile spaniole, acele “aperitive” servite inainte impreuna cu un pahar de bere sau inainte de masa.
E o reteta super rapida dar incredibil de delicioasa si merge si in stilul tapas, servita cu paine prajita cu ulei de masline dar si ca o masa in sine, serviti cu orez sau chiar cu mamaliga.
Gustul dulceag al crevetilor se potriveste de minune cu sosul bogat si acrisor si va asigur ca nu mai ramane nimic in farfurie, atat de bun e. O sa vreti sa luati si ultima picatura de sos.
Asa ca, de ce avem nevoie?
pentru 2 portii – tapas
- 250 g creveti (puteti folosi si proaspeti si congelati (si ii tineti 10 minute sub apa rece sa se decongeleze)
- 1 lingurita paprika afumata
- 2 linguri ulei masline
- 5 catei de usturoi, feliati
- 200 ml vin alb
- patrunjel proaspat
- un varf de zahar
Cum procedam?
- Condimentam crevetii cu paprika si sare si amestecam.
- Calim usturoiul feliat in ulei de masline rece la foc mediu, cu grija sa nu se arda. E important sa se infuzeze uleiul cu aroma de usturoi, dar nu vrem aroma amara de usturoi ars.
- Adaugam crevetii si dam focul spre maxim. Gatim crevetii cam 2 minute, amestecand.
- Cand prin culoare crevetii adaugam vinul si amestecam pana cand crevetii sunt gatiti.
- Asteptam sa scada putin sosul, pana devine putin mai consistent.
- Oprim focul si presaram patrunjel proaspat.
- Servim cu paine prajita cu ulei de masline.
Asta e tot!
E o reteta super rapida si delicioasa!