Cina Paste

Fettuccine cu creveți și dovlecei

Creveții proaspeți se găsesc în multe magazine, de la Auchan, la Selgros, la Kaufland și sunt cei mai potriviți pentru această rețetă simplă de paste. Sunt mai dulci, mai cărnoși și mai gustoși ca și cei congelați, astfel că sunt mai potriviți în rețeta aceasta cu ingrediente simple și fără multe condimente, tocmai pentru a ieși în evidență gustul natural al acestora.

E o cină ușoară care se face rapid și merge de minune cu un pahar de vin alb sec. Vă recomand să folosiți în mâncare același vin pe care îl și seviți la cină. Dacă folosiți un vin de proastă calitate care nu vă place în mod normal, nu o să vă placă nici în mâncare, astfel că e important să folosiți un vin bun pentru ca pastele să iasă mai bune.

Rețeta aceasta de paste cu creveți și dovlecei e numai bună pentru o cină romantică dintr-o seară de vară. 🙂

De ce avem nevoie?

pentru 4 porții

  • 5 căței usturoi
  • 2 felii anșoa (opțional)
  • frunze de busuioc
  • ulei de măsline
  • 16-20 bucăți de creveți proaspeți sau congelați
  • 1 pahar vin alb sec
  • un zucchini
  • suc de la o lamaie
  • 12-16 roșii cherry

Cum procedăm?

  1. Se pune apă la fiert, se adaugă sare și se gătesc pastele conform instrucțiunilor.
  2. Se feliază usturoiul și se taie bucățiile de anșoa. Se călesc în ulei de măsline alături de frunzele de busuioc.
  3. Se adaugă creveții. Se adaugă sare și piper și se călesc până prind puțină culoare.
  4. Se adaugă un pahar de vin alb. (apx 150 ml)
  5. Se adaugă zucchini taiat cuburi. Se condimentează cu sare și piper.
  6. Se adaugă roșiile cherry tăiate în 2. Se lasă să formeze un sos.
  7. Se pun 5 linguri de apa în care au fiert pastele.
  8. Se adaugă pastele gătite al dente. Se amestecă în sos.
  9. Se adăuga busuioc proaspăt, suc de la o lămâie și piper proaspăt măcinat.

Pofta bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.