desert

Fursecuri cu unt de arahide si dulceata de zmeura

Fiind o mare fana Gordon Ramsay i-am urmarit toate emisiunile, iar reteta aceasta am gasit-o in Gordon Ramsay’s Ultimate Cookery Course, care este si preferata mea. Prin urmare, reteta urmatoare nu imi apartine deoarece ar fi blasfemie sa modific retetele lui Gordon Ramsay. Pe langa asta, deserturile sunt mai mult o stiinta exacta decat gatit, deci daca as fi modificat ceva, cu siguranta  ar fi fost un dezastru.

E reteta mea preferata de fursecuri, sunt speciale, nu se gasesc in comert, sunt usor de facut si pe langa asta, ti se topesc in gura. Sunt delicioase. Orice fan unt de arahide ar trebuie sa la incerce; o combinatie perfecta de dulce cu putin sarat si acrisor de la dulceata de zmeura: nu trebuie ratate.

Reteta cere zahar muscovado, un zahar brun, nerafinat cu un puternic gust de melasa si e unul dintre cele mai importante ingrediente. Zaharul face prajiturile moi si cu o aroma deosebita deci nu poate fi inlocuit cu altceva. Chiar daca pare ceva deosebit, e chiar usor de gasit si nici nu aduce o gaura in buget. Eu am gasit la Carrefour si costa aproximativ 8 lei un pachet de 500 de grame, din care vei folosi 185 de grame.

Capture Asa arata cel din Carrefour.

De ce ai nevoie?

  • 185 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 125 gr unt la temperatura camerei
  • 320 gr unt de arahide
  • 185 gr zahar Muscovado (light sau dark, oricum gasiti)
  • 3 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • un ou
  • 150 gr gem de zmeura (apx, e pentru sfarsit)

 

Cum procedezi?

Incepi prin a preincalzi cuptorul pe treapta a 2-a.

Adauga faina, sarea si praful de copt intr-un bol.

Intr-un alt bol, adauga zaharul, untul si 200 de grame de unt de arahide si cu ajutorul unei mixer, amesteca compozitia pana cand este deschisa la culoare si pufoasa.

Adauga laptele, esenta de vanilie si oul peste amestecul cu unt de arahide si zahar, si mixeaza pana cand consistenta este cremoasa.

Adauga treptat faina, continuand sa mixezi la o viteza mica, pana cand este incorporata complet.

Cu ajutorul mainii, (pe care recomand sa presari faina pentru a evita lipirea aluatului) ia cate o bucata de aluat si formeaza o bila pe care o netezesti. Aseaza aluatul netezit pe o tava tapetata cu hartie de copt, si continua sa faci asta cu bilele de aluat pana cand se umple tava. ( 9 sau 12, depinde  de cat de mari sunt fursecurile)

27659090_1740831539302874_1801603364_n

Dupa ce ai asezat fursecurile pe tava, cu ajutorul degetului, fa o mica gaura in fiecare fursec si adauga jumatate de lingura de unt de arahide, si jumatate de lingura de dulceata de zmeura in toate fursecurile.

Coace-le timp de 10-12 minute, pana cand devin aurii. Ai grja insa nu se le arzi! E mai bine sa fie gatite mai putin timp pentru ca vor continua sa se coaca putin timp dupa ce ies din cuptor. De asemenea, prajiturilele tind sa se intareasca cand se racesc.

Repeta ultimii 2 pasi pana cand ai terminat aluatul!

 

27721272_1740831582636203_1142106198_n

27781338_1740831592636202_2063944254_n

 

Veti vedea ca sunt cele mai pufoase fursecuri, datorita zaharului Muscovado; nu va veti mai putea opri din mancat!

 

IMG_9698

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.