desert

Fursecuri cu unt perfecte pentru Craciun

Se apropie sarbatorile asa ca ce e mai festiv decat mirosul fursecurilor proaspat iesite din cuptor? Va propun astazi o reteta extrem de simpla dar super de efect, de fursecuri cu unt, sau sugar cookies, perfecte pentru a intra in “mood-ul” filmelor de Craciun. Nu ai nevoie nici de ustensile, nici nu trebuie racit aluatul, nici de ingrediente speciale ci de lucruri pe care oricine le are in camara.

Sunt foarte fragezi si au gust de sarbatoare! Perfecti pentru masa de Craciun sau pentru un cadou facut cu dragoste. Pe langa asta, e reteta perfecta la care pot lucra si copiii, decorandu-i dupa propria imaginatie.

 

Asadar, de ce ai nevoie?

  • 200 grame unt (un baton)
  • 150 grame de zahar (alb ca sa fie fursecurile cat mai deschise la culoare)
  • esenta de vanilie
  • esenta de migdale (optionala, dar da un gust extraordinar, as zice sa nu sariti peste acest ingredient)
  • 1 ou
  • un pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • 360 grame de faina (aproximativ, nu e o reteta pretentioasa)

 

Cum procedezi?

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius.

Incepi prin a bate untul, la temperatura camerei, cu zaharul pana devine cremos si deschis la culoare. De obicei, se face acest lucru cu mixerul, minim 3 minute, insa se poate foarte usor sa faci si de mana. Eu asa am facut astazi si mi-au iesit exact la fel. Necesita mai mult efort, mai arzi niste calorii pe care le recuperezi dupa din fursecuri.

Adauga oul si esentele si amesteca din nou.

Separat, adauga ingredientele uscate. Faina, sarea, praful de copt si incoroporeaza-le treptat in ingredientele umede.

Aluatul va fi destul de uscat, fraged. Daca simti ca e nevoie de mai multa faina, adauga pana cand se desprinde usor de pe mana.

47682339_494857654337100_8311681884438396928_n47578615_1165219940313991_9220093954605711360_n

 

Imparte apoi aluatul in 2 parti si intinde cate una cu ajutorul unui facalet sau al unei sticle de vin pana cand ajunge la grosimea dorita. Grosimea perfecta e aproximativ cea a unui capac de bere, cidru, dar depinde de gusturi.

Pe o suprafata cu faina, cu ajutorul unor forme, taie aluatul si adauga fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Repeta acest lucru pana cand nu mai ai loc, iar apoi, ia aluatul ramas si refa-l intr-o bila si continua acest pas pana cand nu mai ai aluat.

 

Adauga fursecurile in cuptor si coace-le pentru 6-8 minute. Daca ti se par destul de moi, nu e o problema deoarece se vor coace si dupa ce ii scoti din cuptor.

IMG_9028.JPG

 

Cum ii decoram?

 

Aici intervine imaginatia fiecaruia. Eu nu am fost prea inspirata asa ca am facut o glazura simpla, din 200 de grame de zahar pudra, 2 albusuri de ou si esenta de vanilie pe care am turnat-o peste fursecuri cu ajutorul unei linguri. Am adaugat si cateva bilute colorate de la Dr. Oetquer dar bineinteles, poti incerca glazura cu colorant alimentar si sa faci diverse forme festive.

47399553_204582133753029_7940189680308322304_n

 

Pofta buna! IMG_9020.JPG

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.