Vegetarian snacks

Naut crispy la cuptor

Astazi va propun un snack foarte usor de preparat si sanatos. De multe ori avem chef de ceva de rontait si apelam la snack-uri nu tocmai sanatoase, insa reteta aceasta de naut la cuptor e o alternativa super gustoasa si sanatoasa. Pe langa faptul ca nu ai nevoie decat de o conserva de naut si ulei de masline e super rapid de facut, fiind gata in 10-15 minute. Nautul se poate servi si ca atare (merge super alaturi de o bere rece) dar poate fi folosit ca o alternativa la crutoanele din salata sau adaugat intr-un orez cu legume pentru textura si gust.

De ce ai nevoie?

  • o conserva naut
  • 1 lingură ulei de masline
  • sare, piper
  • paprika, chimen, chili flakes, alte condimente (la alegere)

Cum procedezi?

Totul e foarte simplu. Incepi prin a preincalzi cuptorul. Deschizi conserva de naut si o asezi intr-o tava in care ai pus anterior hartie de copt. Cu un servetel de bucatarie, usuci nautul.

Torni peste ulei de masline (nu ratati acest pas, uleiul de masline, pe langa ca ii da aroma face nautul crispy) iar apoi presari sare, piper, paprika si chimen si amesteci bine. Poti face acest pas si intr-un bol pentru a te asigura ca nautul este bine amestecat cu uleiul.

Pui tava la cuptor pentru 10 minute pe cea mai puternica treapta a cuptorului. (15 in functie de puterea cuptorului) si e gata! Mai verifica din cand in cand pentru a verifica daca e crispy, totul depinde de cuptor.

IMG_9666

Pare simplu? Ai dreptate, este, dar asta nu inseamna ca nu e bun.

Va invit sa incercati, e o reteta reusita inclusiv si pentru vegetarieni, dar nu numai!

IMG_9670

2 Comment

  1. baa astea is the shit am facut de cateva ori top👌🏻👌🏻👌🏻 da prima data mi-a luat foc hartia de copt nush cum nu ma intreba da in rest toate bune si frumoase

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.