Pentru atunci cand va plictisiti de banalele ochiuri dar totusi nu aveti chef sa depuneti mult efort in bucatarie, va propun o reteta super simpla, dar de efect. Nu e nimic complicat, nu e nimic fancy, e doar un mic dejun rapid si gustos, mai light ca o omleta si mai greu de gresit. 🙂
Daca aveti impresia ca e prea banal, eu zic sa incercati si poate va schimbati parerea. Va prezint o noua dimensiune, sa zicem, a oualor ochi.
Asadar,
De ce avem nevoie?
- 2 oua
- o ciuperca mare sau 2-3 ciuperci mai mici
- o jumatate de ardei gras
Cum procedam?
- Taiem cubulete ciupercile si ardeii.
- Intr-o tigaie in care punem ulei de masline, dupa ce s-a incins, adaugam ciupercile si le calim putin, cat sa iasa putin apa din ele. Adaugam dupa ardeii si ii calim impreuna cu ciupercile. Tineti minte ca o sa adaugam ouale asa ca nu trebuie sa gatim complet inainte ardeii pentru ca se vor arde dupa. Adaugam putina sare si piper.
- Peste amestecul de ciuperci si ardei spargem 2 oua si dam focul incet.
- Adaugam cu o lingura ulei peste albus, sa se gateasca mai usor, fara a fi nevoie sa intoarcem oul pe partea cealalta.
- Gatim oul pana la consistenta dorita.
- Adaugam peste ou sare, piper si paprika dulce si servim.
Asta e tot, v-am zis ca e o reteta super simpla, insa chiar sunt curioasa daca incercati, ce parere aveti. 🙂
Pofta buna!