mic dejun desert

Pancakes cu lămâie și mac

Dacă tot stăm în casă în următoarea perioadă înseamnă că avem mai mult timp de mic dejun sau brunch. Această rețetă de clătite nu necesită mare lucru și majoritatea avem deja ingredientele prin frigider sau cămară, mai ales în contextul proviziilor din ultima vreme.

Clătitele astea sunt potrivite pentru un mic dejun special dar fără prea mult efort, totuși. Sunt atât de pufoase și delicioase încât se simt ca o îmbrățișare. Secretul pufoșeniei este laptele bătut. Laptele bătut activează praful de copt și contribuie la o textură pufoasă și aerată iar acidul din lapte ajută la descompunerea glutenului pentru niște clătite moi, fix cum trebuie.

De ce avem nevoie?

  • 180 gr faină
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură semințe de mac
  • un praf de sare
  • 350 ml lapte bătut
  • coaja de la o lămâie
  • esență de vanilie
  • un ou
  • 40 gr unt topit

Cum procedăm?

  1. Într-un bol se amestecă ingredientele solide. Făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și semințele de mac.
  2. În alt bol se amestecă laptele bătut cu un ou cu ajutorul unui tel. Apoi se adaugă esența de vanilie, untul topit și coaja de lămâie.
  3. Ingredientele uscate se amestecă cu ingredientele lichide prin mișcări ușoare. Se amestecă doar cât este necesar să fie omogenă compoziția. Nu contează dacă sunt cocoloașe. Cu cât este mai puțin amestecat aluatul cu atât este mai pufos.
  4. Clătitele se gătesc într-o tigaie nonaderentă la foc mic, cu puțin ulei sau unt. Se țin cam 1-2 minute pe o parte, apoi se întorc.
  5. Se servesc cu sirop de arțar, unt, fructe proaspete sau cu ce doriți!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.