Cina Paste

Paste cu ton

Va avertizez, probabil ca cel putin jumatate din retetele pe care o sa le public o sa fie retete de paste. Pasta is love, pasta is life. Pentru mine reprezinta mancarea de suflet si cina perfecta in acelasi timp. Sunt extrem de versatile, nu cer nimic special si poti sa folosesti practic orice ingredient ai in casa. Una dintre retetele mele preferate de paste sunt pastele cu ton. Extrem de usor de facut si au o aroma de parca ai aduce Roma in bucatarie.

De ce ai nevoie?

  • 300 de g de paste BARILLA, eu folosesc penne de obicei, merg foarte bine cu sosurile grele, cu bucati de carne dar puteti folosi orice
  • ulei de masline extra virgin
  • 3 catei de usturoi
  • o ceapa galbena mica
  • o conserva de ton bucati
  • vin rosu (optional, dar merita)
  • masline verzi fara samburi (optional)
  • o cutie de rosii (eu folosesc Cirio) sau rosii proaspete
  • busuioc proaspat
  • condimente

Cum procedezi?

Incepem prin a fierbe pastele in apa cu sare, conform indicatilor de pe pachet dar mai putin cu un minut pentru a fi al dente. Aici depinde si de puterea aragazului asa ca mai bine furati cate una din oala si gustati.

Dupa ce au fiert pastele le strecuram, pastrand putin din apa in care au fiert pentru sos, si nu le clatim cu apa rece! Multa lume face asta, dar daca le pastram cu amidonul pe ele vor da o textura super catifelata.


In timp ce fierb pastele pregatim sosul,

se taie marunt usturoiul si ceapa, se calesc in ulei de masline (ceapa intai).

Dupa, se adauga rosiile, se lasa cateva minute si se adauga tonul.

Se condimenteaza sosul cu sare (nu multa, deoarece pastele sunt sarate), piper, oregano, busuioc, cimbru, chilli flakes si putin zahar si se lasa sa fiarba.

Dupa putin timp se adauga putin vin rosu. Eu folosesc un merlot demisec. Se lasa sa se evapore alcoolul iar sosul va avea o aroma superba de la vin.

Se fierbe totul apx 15-20 minute. adaugandu-se din cand in cand cate o lingura din apa in care au fiert pastele pana se ajunge la textura dorita. Mie imi place sa fie cremos, nu apos. Pentru o aroma acrisoara se adauga masline verzi fara samburi feliate marunt.

Dupa ce sosul este gata, se adauga pastele si se presara busuioc proaspat.

16425645_1358330587552973_681989560_n

Sfat: gustati mereu sosul

Pofta buna! Nu uitati, carbohidratii sunt prietenii nostri si Barilla e cel mai bun dintre ei.

IMG_6107IMG_6093

2 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.