desert

Prăjitură vieneză cu mac – gluten free

I love coffee cakes! Prăjiturile fără crema asemănătoare cu niște checuri sunt un desert ușor de făcut și super gustos, ce să nu îți placă?

Îmi plac atât de mult încât am fost super încântată când am descoperit rețeta asta pe blogul lui Mazilique. Mi-a sărit în ochi faptul că e un tortuleț deosebit, dar totuși aveam toate ingredientele în casă așa că l-am adaptat puțin după ingredientele mele și a ieșit ceva minunat!

M-a surprins faptul că nu are făină deloc și totuși a ieșit ceva cu o structură solidă fiind astfel un desert potrivit și pentru cei ce nu m. E o prăjtură atât de gustoasă și zemoasă ce îți lasă o amintire de cozonac cu mac.

Așadar, de ce ingrediente aveți nevoie pentru prăjitura cu mac?

pentru o prăjitură cu diametrul de 18 cm. dacă aveți o tavă mai mare, dublați ingredientele

  • 50 g de zahăr brun (75 dacă merele sunt mai acre) poate fi înlocuit cu zahăr alb
  • 4 ouă
  • 100 g mac
  • 100 g alune măcinate/migdale măcinate/nuca măcinată – original este cu nucă
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 lingură de rom
  • suc de la o lămâie
  • 2 mere rase

Cum se procedează?

  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Tava se tapetează cu unt și făina sau hârtie de copt
  3. Se curăță merele și se dau pe răzătoare. Se toarnă sucul de lămâie peste mere pentru a preveni oxidarea.
  4. Într-un bol se adaugă alunele mărunțite, macul, scorțișoara, praful de copt și un praf de sare.
  5. Într-un alt bol se bat ouăle împreună cu zahărul cu telul sau mixerul până devine spumoasă compoziția.
  6. Se adaugă merele și romul și se amestecă.
  7. Se adaugă treptat compoziția cu alune și mac. Compoziția va fi destul de lichidă.
  8. Se transferă aluatul în tavă și se coace timp de 50-60 de minute la 180 g C sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată.

    Când s-a răcit complet se poate presăra zahăr pudră deasupra.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.