Cina

Pui chinezesc dulce acrisor cu legume

Recunosc, nu ma pricep la a urma retete, mereu la “stric” facandu-le pe placul meu si de fiecare data adaug ceva nou sau scot ceva din reteta in functie de ce am in bucatarie iar aceasta este o reteta care este foarte versatila.
Puiul este foarte aromat, sosul delicios si merge perfect servit cu orez.

De ce avem nevoie?

Pentru 2-3 portii eu folosesc:

  • un piept de pui
  • un dovlecel mic
  • un morcov
  • un ardei rosu
  • un ardei galben
  • 3-4 florete de broccoli
  • 2-3 ciuperci
  • o mana de alune
  • sos de soia
  • o lingura de miere
  • condimente
  • jumatate de portocala
  • o ceapa galbena mica
  • 2 catei de usturoi
  • optional: pasta de rosii

img_2954

Cum procedam?

Pentru inceput, tai puiul in fasii subtiri si il pun intr-un bol unde il condimentez cu sare, piper, cimbru, chimen, boia, lemongrass, condimente pentru wok (un flacon de la lidl), chilli flakes si putin zahar brun. Aici depinde, poate fi condimentat in functie de gustul fiecaruia. De asemenea, storc si zeama de la o portocala. Ii da un gust deosebit.

Imi place sa feliez legumele sa stiu ca le am pe toate pregatite deoarece se fac repede si nu apuci sa tai altele cat timp se gatesc celelalte. Plus ca este mult mai usor daca ai totul pregatit de la inceput.

img_2953

Dupa ce legumele sunt feliate, tai o ceapa mica marunt si cei 2 catei de usturoi si ii calesc in ulei de masline, dupa care adaug puiul si il las sa se patrunda cateva minute. Cand puiul capata culoare, adaug fasiile de morcovi, dupa care cele de ardei, broccoli-ul pe care l-am oparit in apa fierbinte, dovlecelul si ciupercile. Lasam legumele pe foc, amestecand pentru a-si lasa apa. Adaugam o lingura de sos de soia si amestecam din nou, gustand de fiecare data cand adaugam ceva nou. Adaugam o lingura de miere si amestecam. Optional, cateodata mai adaug cate o lingura de pasta de rosii, dar nu este necesara. Lasam sa se formeze un fel de glazura de la miere si lasam pe foc cat consideram necesar, dupa gust. Oprim focul si presarim putin susan peste. La sfarsit mai stoarcem putin suc de portocala pentru a reimprospata aromele. De aceasta data am adaugat si 2 linguri de sos de chilli dulce si am folosit wok, insa se poate folosi orice tigaie mai adanca.

img_2956
De obicei servesc cu orez.

O reteta foarte simpla si satioasa!

IMG_6169

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.