Cina

Șalău la cuptor cu fasole

Rețeta asta s-a născut ca urmare a unui experiment în care am vrut să scap de ce aveam prin frigider. Aveam rămas un file de pește de la cina trecută, o jumătate de conservă de fasole, un ardei uitat în fundul frigiderul, le-am combinat și a ieșit ceva super bun.

De ce avem nevoie?

Pentru 2 porții:

  • 1 file de șalău de Nil sau orice alt pește alb apx 300 gr
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei gras
  • 4 căței de usturoi
  • o conservă de fasole albă
  • fulgi de migdale
  • 8 roșii cherry
  • sare, piper, oregano sau busuioc proaspăt
  • ulei de măsline

Cum procedăm?

  1. Tăiem mărunt ceapa, ardeii și usturoiul.
  2. Într-o tigaie călim ceapa, apoi adaugăm ardeii și usturuoiul.
  3. Adaugăm o conservă de fasole spălată. Eu am folosit cannelini.
  4. Adaugăm roșiile cherry și condimentăm cu sare, piper și verdețuri. Lăsăm pe foc până roșiile lasă puțin suc și se formează un sos.
  5. Transferăm amestecul într-o tavă de ceramică.
  6. Adaug file-ul de pește pe care l-am condimentat cu sare și piper.
  7. Adăugam jumatate de cană de apa, stropim peștele și amestecul de fasole cu ulei măsline și presărăm fulgii de migdale peste pește.
  8. Adaugăm tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius pentru apx 15-20 de minute.
  9. Când e gata, stropim peștele cu suc de la 1/2 lămâie, iar eu am adăugat și busuioc proaspăt.
  10. Am servit cu pâine prajită unsă cu usuturoi și ulei de măsline.

A fost nebunie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.