Cina Sandwich

Sandwich pulled chicken – pui barbecue

Pulled chicken burger e verișorul mai slab al celebrului pulled pork. Aceeași textură, gust de seară de vară, mâncarea perfectă de împărțit cu prietenii alături de o bere rece.

Singura chestie neplăcută e timpul de gătire. Dar o dată ce ai pus toate ingredientele în tavă, te-ai scăpat de ele pentru jumătate de oră iar gătitul lent îi oferă puiul textură fragedă și gustul plin de aromă.

Ideal ar fi să aveți o oală de genul dutch oven care poate fi folosită atât pe aragaz cât și în cuptor. În cazul în care nu aveți, săriți peste primul pas de a sota puiul și legumele, deși aici este un strat nou de aromă. Nu o să fie o diferență uriașă, tot vă veți putea bucura de un sandiwich delicios. Sosul adunat în tava poate fi mutat într-o cratiță și scăzut pe aragaz.

Eu am ales pentru sandwich atât pulpe cât și piept de pui, voi puteți alege fie doar una dintre acestea, fie în alte proporții.

Carnea rămasă se poate folosi în tacos, în curry, supe sau alte feluri de mâncare.

Eu am folosit niște chifle de casă minunate și pufoase după rețeta de aici.

Așadar, de ce ingrediente aveți nevoie pentru puiul barbecue?

  • 4 bucăți piept de pui
  • 3 pulpe de pui dezosate
  • 2 cepe galbene
  • 4-5 căței usturoi
  • paprika, chimen, sare, piper, chili flakes
  • sos barbecue (apx 100 ml, după ochi)
  • zahăr brun (opțional)
  • sos worchestershire (opțional)
  • oțet de vin (opțional)
  • ulei de măsline
  • o bere la 0.33 l
  • chifle
  • toppinguri

Cum procedăm?

pentru apx. 8 porții

  1. Se călește ceapa feliată julienne în ulei de măsline.
  2. Se adaugă usturoiul zdrobit și o linguriță de paprika.
  3. Se adaugă apoi puiul crestat cu un X.
  4. Se adaugă condimentele și se amestecă bine.
  5. Se toarnă un amestec format din sos barbecue, ulei de măsline, sos worchestershire și oțet de vin. Sau doar sos barbecue. Se adaugă dupa ochi, apx. 100 ml.
  6. Se adaugă berea.
  7. Se pune în cuptorul preîncălzit la 150 grade C pentru 90 de minute acoperit cu capac sau folie de staniol.
  8. După cele 90 de minute puiul trebuie să fie fraged putând fi ușor despărțit cu furculița.
  9. Se scoate puiul într-un bol iar sosul lichid se pune la fiert până scade și se îngroașă.
  10. Puiul se rupe fâșii cu ajutorul a două furculițe.
  11. Se toarnă sosul peste pui.
  12. Se servește cu chifle și toppinguri după gust.

Poftă bună!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.