Pranz Vegetarian

Supa crema de cartofi dulci si porumb

Cand afara e innorat, ploua si in aer pluteste un iz de toamna, e de scos blenderul din sertar si pus pe facut supa crema. Supele sunt atat de versatile, merg bine cu orice leguma si sunt perfecte pentru un pranz lejer fara complicatii.

Supa aceasta e super catifelata, dulce-sarata si bogata la gust; nu va mai saturati de ea daca o incercati.

Eu am servit-o cu ulei de masline cu ardei iute si crutoane aromate din paine cu maia si seminte pe care le-am copt putin cu ulei de masline, rozmarin si cimbru si au completat perfect gustul supei.

Asadar, de ce aveti nevoie?

  • un morcov
  • o bucata mica de telina
  • o ceapa galbena
  • 4-5 cartofi dulci mici
  • 400 gr porumb dulce
  • 750 ml apa
  • crutoane

Cum procedam?

  1. Se curata si se taie cuburi legumele.
  2. Intr-o oala, se pune putin ulei de masline si se caleste ceapa impreuna cu morcovii si telina.
  3. Se adauga cartofii dulci si cei 750 ml de apa. Eu am avut 3 jumatati de cartofi copti ramasi de la cina si i-am adaugat si pe aceia.
  4. Se condimenteaza cu sare si se lasa sa fiarba.
  5. Cand legumele sunt moi, se adauga porumbul.
  6. Se lasa sa fiarba inca 5 minute, dupa care se opreste aragazul.
  7. Cu ajutorul unui blender cu imersie se blenduieste supa.
  8. Supa nu va fi foarte catifelata din cauza porumbului, asa ca se va strecura intr-o alta oala, cate un polonic pe rand.
  9. Se adauga, dupa gust, sare, piper, chimen, cimbru.
  10. Se serveste cu putin ulei de masline si crutoane.

Asta este tot!

Un sfat: daca vi se pare ca este prea mult lichid inainte sa blenduiti supa, puteti salva intr-un recipient putin lichid si sa il adaugati inapoi in supa daca va fi nevoie.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.