Pranz Supe

Supa crema de dovleac

Desi a trecut sezonul dovleacului, inca se gaseste in magazine, asa ca, profitati de ocazie si faceti aceasta supa crema de dovleac pentru un pranz deosebit, fara prea mult efort.

E o supa pe care o fac foarte des toamna, dar si acum iarna e perfecta in zilele reci sau cand suntem raciti. Multa lume evita dovleacul pentru ca au impresia ca e prea dulce insa merge perfect si in retete sarate.

De ce ai nevoie?

  • o ceapa galbena
  • 2,3 catei de usturoi
  • o bucata de telina
  • o bucata pastarnac
  • un morcov mic
  • putin ghimbir
  • 2-3 cartofi mici
  • jumatate de dovleac placintar sau unul mic
  • gran cucina (optional)
  • prosciutto (optional)

Cum procedam?

Dovleacul pentru supa il putem pregati in doua feluri. Fie il coacem inainte, fie il punem crud in supa. Oricum, va iesi o supa delicioasa, dar cu un profil aromatic diferit.

In cazul in care optezi pentru varianta coapta, dovleacul se taie in jumatate, se stropeste cu ulei de masline si putina sare si se pune la cuptor pentru 30-40 de minute pana devine moale interior. Puteti adauga si cativa catei de usturoi. Usturoiul copt e una dintre minunatele placeri ale vietii, nu o sa regretati.

IMG_6735.JPG

Intr-o oala punem putin ulei de masline si adaugam ceapa taiata in bucati mari, usturoiul si legumele si le calim putin in ulei. Adaugam dupa apa, in functie de cat de multa supa doriti. Condimentam cu sare si piper si adaugam dovleacul taiat cuburi, sau dovleacul copt. Lasam sa fiarba pana cand legumele devin foarte moi.

Cand textura legumelor e potrivita, cu ajutorul unui blender de mana pisam supa pana cand consistenta este cea a unei supe creme, fara cocoloase. Adaugam putina gran cucina (este smantana lichida pentru gatit), chimen si rozmarin.

Separat, prajim cateva bucati de prosciutto pe care le putem servi deasupra, in loc de crutoane.  Eu am presarat si cateva nuci taiate bucati pentru un plus de textura.

Simplu, usor si super gustos! Pofta buna!IMG_6733.JPG

Sfat: daca descoperiti ca supa este prea groasa pentru gustul vostru, fierbeti separat putina apa in care zdrobiti un cub de gaina sau de legume si adaugati la supa pana cand atinge consistenta preferata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.