Vegetarian Supe

Supa crema de rosii coapte cu morcov

Revin cu o reteta pentru un pranz usor sau folosita ca starter. Bineinteles, nimic nu se compara cu rosiile proaspete din gradina, insa nu le putem gasi tot anul asa ca ne putem multumi si cu rosii din supermaket pentru aceasta reteta. Rosiile coapte ii vor da o aroma putin afumata, dulceaga iar usturoiul copt e placerea mea vinovata, incercati-l si in piureuri.

Supele creme sunt de multe ori asociate cu “mancare de restaurant”, deci greu de facut sau pretentioasa, dar e mult mai usor sa faci supa crema decat ciorba de burta.

Aceasta supa de rosii coapte e perfecta si pentru un pranz vegetarian sau atunci cand incerci sa mananci mai sanatos. Nu vei avea nevoie de rantas sau smantana pentru ca voi folosi cartof fiert pentru a ingrosa supa, deci o reteta potrivita si pentru vegani.

De ce ai nevoie?

  • 5-6 rosii
  • un morcov
  • o bucata de telina
  • o bucata de pastarnac
  • o ceapa
  • 2 cartofi
  • 3-4 bucati de usturoi
  • o bucata unt/ulei pentru vegani
  • ulei de masline
  • busuioc proaspat (eventual)

Cum procedezi?

Incepi prin a taia rosiile in bucati mari si a le pune pe o tava tapetata anterior cu hartie de copt. Adauga cateva bucati de usturoi alaturi de rosii, in cuptor se vor indulci si vor da o aroma deosebita supei. Adauga sare si piper. Stropeste rosiile si usturoiul cu ulei de masline si adauga tava in cuptorul incins pentru  25-30 minute.

IMG_9689

Intre timp, intr-o oala cu apa adauga morcovul, ceapa, telina, cartoful taiat bucati si pastarnacul pentru a face baza supei, asa-zisul “stock”, adauga sare sau un cub de legume (daca o vrei mai concentrata), lasa-le sa fiarba apx 15-20 de minute, pana cand si-au lasat aroma in supa.

IMG_9690

Dupa ce rosiile s-au copt, scoate-le din cuptor si adauga-le in supa care fierbe la foc mic. Multa lume scoate legumele, insa mie imi place la nebunie telina si pasatarnacul, asa ca prefer sa le las, daca nu e cazul, le poti scoate. Dupa ce adaugi rosiile si usturoiul, scoate supa de pe foc si cu ajutorul unui blender de mana, blenduieste-o pana devine cremoasa. Adauga frunze de busuioc proaspat daca ai la indemana, daca nu, busuiocul uscat este si el o alternativa. Nu uita sa gusti supa pe tot parcursul gatitului, adaugand sare, piper dupa gust.

Pune oala inapoi pe foc dupa ce ai blenduit cu grija supa si nu mai sunt bucati mari de legume si las-o un minut, doua la foc mic.

IMG_9693

Asta e tot!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.