Cina Light Vegetarian

Chana Masala – curry vegetarian

Din cand in cand prefer sa renunt la proteina animala in favoarea unui preparat vegetarian gustos si sanatos. Cine crede ca mancarea vegetariana e plictisitoare si fara gust cu siguranta nu stie ce vorbeste. Nu este nevoie de carne pentru ca o masa sa fie satioasa sau suficient de nutritiva, asa ca astazi recomand o reteta indiana bogata in proteine potrivita pentru o zi racoaroasa de vara: chana masala, sau altfel spus, curry cu naut, o reteta in care picantul, dulcele, acidul si saratul se imbina perfect. Desi nu ma dau in vant dupa gustul puternic al curry-ului, in aceasta reteta este completat frumos cu aciditatea lamaiei, asa ca recomand sa incercati, chiar daca nu va place gustul universal al mancarii indiene.

Pentru 2 portii mari ai nevoie de:

  • o conserva naut
  • o ceapa galbena mare
  • 3 catei de usturoi
  • ghimbir (dupa gust)
  • un ardei iute
  • turmeric
  • garam masala (eu nu am avut amestecul de condimente insa am folosit coriandru, chimen, curry – condiment la plic, chilli uscat, cuisoare si piper rosu)
  • 3 rosii
  • o lamaie sau lime
  • patrunjel proaspat


Cum trebuie sa procedezi?

Tai ceapa marunt si o calesti in cateva lingurite de ulei de masline. Dupa ce se inmoaie si capata o culoare mai aurie, adaugi usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute.

Urmeaza apoi condimentele: o lingurita de turmeric, o lingura de garam masala, sare si piper dupa gust. Adaugi putina apa pentru a se face un fel de pasta si amesteci ingredientele cu condimentele pentru a patrunde aroma. In caz ca este focul prea ridicat si legumele incep sa se prinda de tigaie, adauga jumatate de cana de apa.

Adaugam apoi rosiile si conserva de naut impreuna cu jumatate de cana de apa. Se lasa pe foc mic circa 15-20 de minute iar la sfarsit se stoarce jumatate de lamaie pentru a se combina aromele intr-un mod uniform. Taie marunt patrunjelul si adauga-l pentru un strop de culoare si un gust deosebit.

Ta-da!

Sanatos, simplu si usor.

Eu am servit cu orez cu rozmarin si lime. Un deliciu!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.